Reinke Bedrijfskleding viert dit jaar haar 15-jarig jubileum. Weliswaar een jonkie onder de familiebedrijven. Toch kent het al de historische bravoure die gepaard gaat met een succesvol familiebedrijf. De tweede generatie Reinke, Stephan en André stelt zich voor.

Een hartelijk ontvangst van twee kalende mannen. Kalend mag je ze best noemen, “dat zien we zelf ook!”, aldus de zonen van Jos en Letta Reinke. Met André voornamelijk verantwoordelijk voor de binnendienst en Stephan die de buitendienst voor zijn rekening neemt, voelen de heren zich zeker geen twee kapiteins op één schip.

Verhuisd
Vijftien jaar is een lange periode, maar niet historisch. Toch maakte Reinke Bedrijfskleding een geschiedenis aan veranderingen door sinds haar bestaan. De oorsprong ligt in de bedrijfskledingtak van de Rode Winkel (onderdeel van Thom Broekman red.) die Jos Reinke in 1998 zelfstandig heeft voortgezet. De binnenstad van Utrecht werd verruild voor winkelcentrum ‘Vasco da Gama’. Met het oog op de toekomst heeft Reinke Bedrijfskleding de stap genomen naar een nieuwe locatie op bedrijventerrein ‘Nieuw Overvecht’ waar zowel de showroom als magazijn en kantoor gevestigd zijn.

Groei
De verhuizing wierp direct zijn vruchten af. Terwijl de woorden ‘bedrijfskleding’ en ‘veiligheidsschoenen’ op de gevel werden gemonteerd realiseerde een voorbijganger zich bij het zien van deze woorden nog nieuwe werkkleding en veiligheidsschoenen nodig te hebben. Vanuit de historie begonnen met overalls, stofjassen en medische kleding werd het pakket uitgebreid naar een compleet assortiment bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en andere persoonlijke beschermingsmiddelen. Een zorginstelling heeft naast medische kleding ook horecakleding voor het restaurant en de keuken, werkkleding en veiligheidsschoenen voor de technische dienst en representatieve kleding voor de receptiemedewerkers nodig. Door de groeiende vraag is het assortiment uitgebreid en richt Reinke Bedrijfskleding zich o.a. op de sectoren: medisch, wellness, industrieel, horeca, groenvoorziening, bouw en installatie, transport en logistiek, beveiliging, land- en tuinbouw. De kleding kan worden voorzien van een gedrukt of geborduurd logo en kledinglijnen kunnen naar eigen wens worden ontworpen.

Service
De groei van het bedrijf heeft niets afgedaan aan het hoge serviceniveau dat Reinke Bedrijfskleding als hoogste prioriteit stelt. “Bedrukken en borduren, kledinglijnen vertalen naar huisstijl, maat nemen op locatie, uitleveren per persoon op werk of huisadres; het is ons om het even,” aldus André. “Uiteraard hebben we een webshop waar medewerkers in hun online omgeving kunnen inloggen om hun bestelling te plaatsen. We merken dat de webshop niet zonder showroom kan en de showroom niet zonder de webshop. Men vindt het prettig vooraf te passen, maar ook om even online te bestellen wat ze al kennen.”
Het zal nog even duren voordat de derde generatie zich meld aan de poort van het familiebedrijf. André lachend: “onze jongens van twee en drie lopen wel in een overall, maar dan ’t liefst in de boomgaard van opa!”

Artikel: ondernamen Utrecht

Informatie aanvragen?

U ontvangt binnen 48 uur een reactie van ons.

Bedrijfskleding nodig?

Bestel eenvoudig in onze webwinkel